Etusivu > Pienpainatteet

Esitteet, mainokset ja muut pienet julkaisut

Carelica-kokoelmaan kuuluu myös suuri määrä pienpainatteita, esitteitä, mainoksia, ohjelmia, jne., joista vain erittäin pieni osa on luetteloitu kirjaston aineistorekisteriin. Joitain näistä painatteista löytyy nyt myös tältä sivustolta.
Alkuperäiset julkaisut löytyvät luokiteltuna maakuntakirjastosta, mikäli aineistoa haluaa tutkia. Osa materiaalista on Kansalliskirjaston digitoimaa aineistoa.

Viipurin Rautatieaseman Palvelijakunnan Hautausapurenkaan säännöt ja jäsenkirja

Viipurin Rautatieaseman Palvelijakunnan Hautausapurenkaan säännöt ja jäsenkirja
Tiedoston tyyppi .pdf
Tiedoston koko 1,31 MB
Taustatiedot

HAUTAUSAPUKASSAT JA HAUTAUSAPURENKAAT
Hautausapukassa oli alkeellinen henkivakuutuslaitos, joka sääntöjen rajoittamassa henkilöpiirissä myönsi osakkaan kuoltua pienen, etupäässä hautauskustannusten peittämiseen tarkoitetun pääomavakuutuksen, jonka suuruus oli joko muuttumaton tai eri näkökohtien mukaan vaihteleva. Toisinaan hautausapukassa myönsi avustuksia myös joissakin osakasta kohdanneissa vaikeuksissa, esimerkiksi sairaustapauksissa.
Varansa hautausapukassat keräsivät joko kuukausittain tai vuosittain suoritettavana pysyvänä osakasmaksuna, jonka suuruus saattoi olla joko kassan osakkaaksi liittymisiästä riippuva tai kaikkia osakkaita varten sama.
Mikäli kassat keräsivät varansa käyttäen ns. taksoitusjärjestelmää kutsuttiin näitä hautausapurenkaiksi. Taksoitusjärjestelmässä kutakin myönnettävää avustusta varten kannettiin etukäteen säännöissä määrätty rahasumma, joka oli joko kaikille kassan osakkaille sama tai suuruudeltaan jonkin verran ryhmitetty osakkaaksi tulemisiän mukaan.

Nimeke
Viipurin Rautatieaseman Palvelijakunnan Hautausapurenkaan säännöt ja jäsenkirja
Vuosi
1925
Sivumäärä
14
Materiaali
Pienpainatteet
Säilytyspaikka
Lappeenrannan maakuntakirjasto
Huomautukset
Viipuri : Kirjapaino Ilmarinen, 1925
Tiivistelmä
Viipurin rautatieaseman palvelijakunnan hautausapurenkaan jäsenkirja ja säännöt.
Lähdeluettelo
Iso tietosanakirja osa 4, toimituskunta: Jaakko Forsman... et al.,
Helsinki : Otava, 1932